Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Αρακάς με αγκινάρες!!

Υλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 κιλό αρακά [εδώ χρησιμοποίησα φρέσκο]
3 με 4 αγκινάρες [εδώ φρέσκες]
λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουερ
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ελαφρώς με το λάδάκι .
Προσθέτουμε τον αρακά και τις αγκινάρες κουνάμε την κατσαρόλα δεξιά αριστερά να μην διαλυθούν με ανακάτεμα και αφήνουμε λίγα λεπτά να σοταριστούν σβήνουμε με χυμό λεμονιού και προσθέτουμε και 1/2 ποτήρι νερού νερό χλιαρό .
Αμέσως προσθέτουμε και το αλατοπίπερο με τον άνηθο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και ο αρακάς και να πιούν όλο το νερό τους .
Στο τέλος προσθέτουμς το κορν φλάουερ αφού πρ'ωτα το έχουμε διαλύσει  σε λίγο
χλιαρό νερό.Κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε κι έτοιμο για σερβίρισμα!!! Καλή όρεξη!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ