Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Σοκολατόπιτα!! Σοκολατένια λάβα!!


Υλικα:
7 αβγά
1 πακέτο βιτάμ ή άλλη μαργαρίνη

250 γρ. κουβερτούρα
2 βανίλιες
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 




 

Εκτελεση
Λιώνουμε την κουβερτουρα με το βουτυρο σε μπεν μαρι και αφηνουμε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα με μίξερ χειρός. Ρίχνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο μέσα στο μείγμα και χτυπάμε ακόμα λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.


 Για περισσότερες συνταγές πατήστε  ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 
Κατεβαζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, όχι παραπάνω γιατί θέλουμε η σοκολατόπιτα στη μέση της να είναι ρευστή και στις άκρες στερεή!!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Αν την ψήσουμε σε πήλινη φόρμα, καλό είναι να τη βγάλουμε στα 10 λεπτά και τα υπόλοιπα 5 λεπτά ψήνεται έξω, από τη θερμοκρασία που κρατάει το πήλινο!!Καλή επιτυχία!!!

Από  Πασχαλης Νακ Νακ