Κυριακή, 17 Απριλίου 2016

Γλυκό ψυγείου με φρυγανιές και κρέμα φράουλα.




Ένα εύκολο γλυκάκι για όσους νηστεύουν αλλά και όχι ..και θέλουν κάτι γλυκό,δροσερό και γευστικότατο!!!

ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα φρυγανιές περιπου
ΣΙΡΟΠΙ
21/2 κούπες ζάχαρη
2/12 κούπες νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα
1 βανίλια
4 κ.σ ποτό φράουλα (προαιρετικά)

ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ
1 λίτρο ρόφημα σόγιας (αυτό που μοιάζει με γάλα)
6 κ.σ άνθος αραβοσίτου βανίλια (για ζεστή κρέμα)
4-5 κ.σ ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κ.σ μαργαρίνη (100 γρ.)
ΚΡΕΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑ
500 γρ. φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες
7-8 κ.σ ζάχαρη
1 κ.σ γεμάτη κορν φλάουρ
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ
2 φακελάκια γκαρνί ή μόρφατ σε σκόνη βανίλια
400 ml ρόφημα σόγιας
ή (500 γρ.φυτική κρέμα την πράσινη χτυπημένης σε σαντιγί με 3 κ.σ άχνη και 2 βανίλιες).

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
1)-Πολτοποιώ τις φράουλες με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ και το αφήνω στην άκρη.
2)-Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το ρόφημα σόγιας και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω καλά να λιώσει το άνθος αραβοσίτου.Έπειτα βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύω συνεχώς να δέσει η κρέμα.
3)-Βράζω το σιρόπι 1 λεπτό μόνο και ρίχνω τη βανίλια στο τέλος και το ποτό.Στρώνω τις μισές φρυγανιές σε ένα ταψάκι 25Χ30 περίπου και ρίχνω από πάνω το μισό σιρόπι όπως είναι καυτό.
Αφήνω 2-3 λεπτά να το ρουφήξουν και ρίχνω από πάνω την κρέμα βανίλιας όπως είναι καυτή.Έπειτα τις υπόλοιπες φρυγανιές τις βουτάω μια μια στο καυτό σιρόπι και τις στρώνω πάνω από την κρέμα.
4)-Ρίχνω τον πολτό φράουλας σε ένα κατσαρόλι και βράζω να δέσει σε κρέμα.Αδειάζω την κρέμα φράουλας πάνω από τις φρυγανιές.

5)-Τέλος χτυπάω τα γκαρνι με το ρόφημα σόγιας σε σαντιγι ή χτυπάω την φυτικη κρέμα σε σαντιγι και απλώνω από πάνω,αφού κρυώσει πρώτα το γλυκό.Κρατάω λίγη σαντιγι να γαρνίρω στο τέλος.Βάζω το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά.Είναι δροσερό,αναλαφρο και πεντανόστιμο!!!
EΠΙΣΗΣ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΓΚΑΡΝΙ ΚΑΙ Η ΦΥΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΒΑΛΤΕ ΣΑΝΤΙΓΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΡΕΜΑ ΦΥΤΙΚΗ ΣΟΓΙΑΣ Ή ΧΤΥΠΗΣΤΕ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΙ ΓΑΛΑ ΚΑΡΥΔΑΣ!!!

Ευχαριστώ την φίλη Σόφη Τσιώπου για την παραχώρηση της συνταγής Οι Λιχουδιές της Σόφης