Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Τούρτα αμυγδάλου!

 ΤΟΥΡΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ!

Υλικά για το παντεσπάνι:
5 αυγά
125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. αμύγδαλο σκόνη

Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αμύγδαλο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.
Αδειάζουμε σε ταψάκι βουτυρωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και κόβουμε σε 3 δίσκους.

Υλικά για την κρέμα:
350 ml γάλα
150 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ. κορν φλάουρ
1 αυγό και 3 κρόκους
30 ml λικέρ Αμαρέτο
250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή



Εκτέλεση για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε το 1/3 από το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε άλλο σκεύος.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπάει όλη την επιφάνεια της κρέμας και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Αφρατευουμε την κρέμα προσθέτοντας το Αμαρέτο.
Χτυπάμε τα 250 ml κρέμας γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και αδειάζουμε στην κρέμα. Ομογενοποιούμε.

Υλικά για το σιρόπι:
150 γρ. ζάχαρη
150 ml νερό
30 ml λικέρ Αμαρέτο

Εκτέλεση για το σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, ίσα να λιώσει η ζάχαρη καλά! Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το Αμαρετο.

Για πασπάλισμα:
Φιλέ αμύγδαλο καβουρντισμένο
άχνη ζάχαρη

Συναρμολόγηση
Βρέχουμε το παντεσπάνι με το κρύο σιρόπι και αδειάζουμε το 1/3 της κρέμας. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, με τελευταία την κρέμα! Πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλο και άχνη!

Καλή επιτυχία!!!

Εφη Καρεκλά