Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Φράουλα γλυκό.



ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φράουλες γλυκιές αλλά σφιχτές
700 - 800 γραμ. ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Αφαιρούμε προσεκτικά τα κοτσανάκια τους και δεν πιέζουμε τα φρούτα για να μη μας λιώσουν, αφήνοντάς τα ολόκληρα.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και αμέσως μόλις αρχίσει αρχίσει να δένει ελαφρά το σιρόπι ρίχνουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Ξαφρίζουμε συνεχώς για να μη σκουρύνει το σιρόπι τους και να είναι διαυγές.

Αφού μαλακώσουν οι φράουλες παρατηρούμε αν έχει δέσει το σιρόπι ελέγχοντας με το γνωστό τρόπο της σταγόνας σε ένα καθαρό πιατάκι. Αν η σταγόνα σταθεί στο πιατάκι το σιρόπι μας είναι έτοιμο. Τότε ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τις αφήνουμε να πάρουν ακόμα μια βράση και τις κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το γλυκό μας είναι έτοιμο.


Αν χρειάζεται κι άλλο δέσιμο βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τις φράουλες σε ένα μπωλ για να μη λιώσουν και συνεχίζουμε το βράσιμο του σιροπιού και κατόπιν ρίχνουμε μέσα τις φράουλες, το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε όπως προηγουμένως είπαμε.
Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο.
Διατηρείται πολύ !!!ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ