Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ψωμάκι με γέμιση ή σκέτο!


Υλικα

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1ποτηρι χλιαρό νερό 
1 κ σ λάδι 
1κ γ αλάτι 
1 κύβο μαγιά φρέσκια περίπου 25 γρ
 Οδηγίες
Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό με την ζάχαρη την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτα

Μετά βάζουμε στην λεκανιτσα το αλεύρι και στο κέντρο το λάδι το αλάτι τέλος την μαγιά που έχει φουσκώσει ζυμώνονται καλά κάνουμε το καρβέλι και το βάζουμε στο ταψί το σκεπάζουν καλά για 1 ώρα και μετά στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου στούς 180 βαθμούς

Εγώ το γέμισα και με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο μπούκοβο και μετά του έδωσα σχήμα καρβέλι για ποιό ντελικάτο!!!!!
Ευγενία Ράπτη-MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ