Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Μιλφέιγ με απίθανη κρέμα!!!






 Υλικά

500 γραμ σφολιάτα
700 γραμ γάλα πλήρες
300 γραμ κρέμα γάλακτος
160 γραμ ζάχαρη κρυσταλλική
80 γραμ κορν φλάουρ
2 αυγά
6 κρόκοι αυγών
2 βανίλιες
Αχνη ζάχαρη για πασπάλισμα






Οδηγίες
Βάζουμε την  κατσαρόλα στην φωτιά με το γάλα και την κρέμα γάλακτος προσθέτουμε και της βανίλιες.
Σε μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συν τους κρόκους
Πριν  αρχίσει να βράζει το γάλα προσθέτουμε το μείγμα αυγών λίγο λίγο ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα και να την δούμε να αρχίσει να κοχλάζει.
Την αποσύρομαι από την φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα μπολ ή ταψάκι καλύτερα για να κρυώσει γρήγορα.
Από πάνω την σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη να μην σχηματίσει κρούστα και την βάζουμε στο ψυγείο μερικές ώρες περίπου 2 .


Βάζουμε την σφολιάτα σε ελαφρώς βουτυρωμένο  ταψάκι και την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 με 170 βαθμούς για λιγότερο από 1 ώρα αναποδογυρίζοντας την στα 30 λεπτά ψησίματος πιέζοντας την με μία πετσέτα να φύγει το φούσκωμα που θα έχει δημιουργηθεί.
Αφήνουμε να κρυώσει.

Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την ανακατεύουμε καλά ή την χτυπάμε με το μίξερ να γίνει λεία.
Κόβουμε την σφολιάτα σε 3 ίσα μέρη.
Απλώνουμε στο ένα κομμάτι την κρέμα σκεπάζουμε με το άλλο ξανά κρέμα και τέλος σφολιάτα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη  και το γευστικό αριστούργημά μας είναι έτοιμο!!!
Πάντα φτιάχνω αυτήν την συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο και δεν την αλλάζω με καμία!!!.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ