Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

Γλυκάκι που θα το λατρέψετε με φρυγανιές και κρέμα !! !!!




Φρυγανάτο με κρέμα! Θα το λατρέψετε!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε :

250 γρ. φρυγανιές
2 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 βανίλια
1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
100 γρ. βούτυρο
250 γρ. φυτική σαντιγί
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
φιστίκια Αιγίνης ή αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα, για το γαρνίρισμα

Για το σιρόπι

2 ποτήρια νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
χυμός 1 λεμονιού

Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε για την εκτέλεση :

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού για 6’-7’. Στρώνουμε σε ορθογώνια φόρμα τις μισές φρυγανιές και τις περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: ανακατεύουμε σε μπολ με το σύρμα τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο γάλα, το ανακατεύουμε και το βάζουμε πάνω στη φωτιά να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε την κρέμα για λίγη ώρα, ανακατεύοντάς τη συνέχεια μέχρι να δέσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν η κρέμα κρυώσει λίγο, ρίχνετε το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί και προσθέτουμε την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2’-3’ ακόμη.

Στη φόρμα με τις σιροπιασμένες φρυγανιές ρίχνουμε τη μισή κρέμα. Συμπληρώνουμε άλλη μία στρώση με φρυγανιές σιροπιασμένες και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με σαντιγί και πασπαλίζουμε με καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μερικές ώρες προτού το σερβίρουμε.