Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Μπριάμ φούρνου!

 Εύκολο γρήγορο υγιεινό φαγάκι για το καθημερινό μας τραπέζι !!!


 Υλικά μερίδες 5
4-5 μέτρια κολοκυθάκια
6-7 πατάτες μέτριες
2 κρεμμύδια ξερά
μαιντανό
άνηθο
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές σούπας πελτέ [μπορούμε και με φρέσκιες ώριμες ντομάτες]
αλάτι - πιπέρι
1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο


Πλένουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κομμάτια μικρά όπως στην φωτογραφία μάσα στο ταψί που θα τα φουρνίσουμε

Καθαρίζουμε πλένουμε και κοβουμε και τις πατάτες σε ότι σχήμα μας αρέσει'
Κόβουμε κρεμμύδια σε μακρόστενα κομμάτια,κόβουμε και τις σκελίδες σκόρδου σε λεπτές φετούλες

Ψιλοκόβουμε μαιντανό  και άνηθο ρίχνουμε και το αλατοπίπερο και όλα μαζί τα ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε και την ντομάτα αραιωμένη σε 1 ποτήρι νερό και ξαναανακατεύουμε .
Ρίχνουμε από πάνω τέλος το λάδι μαζί και 2 ποτήρια νερό γιατί το πίνουν όλο μέχρι να ψηθούν και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 200 βαθμούς για 3 τέταρτα με 60 λεπτά να ψηθούν .
Εγώ πολλές φορές τα ψήνω σε γάστρα την κλείνω και γίνετε ακόμα πιο νόστιμο !!
Αν θέλετε προσθέστε και λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο δίνει απίστευτη μυρωδιά και γεύση
Εγώ εδώ έχω βάλει λίγο ..Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ