Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Ζαμπονοτυρόπιτα με κρέμα !!!




Υλικά:
Ζύμη:
400 γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
1σφηνάκι ελαιόλαδο
1κουταλάκι τού γλυκού αλάτι
Νερό όσο σηκώσει το ζυμάρι.
Γέμιση:
350γρ ζαμπόν η παριζα σε φέτες
350γρ τυρί γκουντα σε φέτες
Κρέμα:
1ποτήρι γάλα
3ποτήρια νερό
1φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2αυγά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
3κουταλιές τής σούπας βούτυρο
Σάλτσα κρύα:
2 κουταλιές πελτε
1κουταλιά ελαιόλαδο
1κουταλιά ζάχαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγη ρίγανη





Τρόπος παρασκευής:
Ζύμη:
Σε μία λεκάνη όλα μαζί τα υλικά εκτός τού νερού.
Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να γίνει η ζύμη εύπλαστη και μαλακή.
Ανοίγουμε δύο λεπτά φύλλα και απλώνουμε το ένα σε ένα καλά λαδομενο ταψί στρώνουμε την σάλτσα και απλώνουμε το μισό τυρί και το μισό ζαμπόν.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό και το βούτυρο και ρίχνουμε μόλις ζεσταθεί σιγά σιγά το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα με το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε και την κρέμα πάνω από τα αλλαντικά και απλώνουμε ακόμη μία στρώση ζαμπόν-τυρί.
Τέλος καλύπτουμε με το άλλο φύλλο ραντίζουμε με νερό την πίτα,χαράζουμε και ψήνουμε σε αέρα για περίπου μία ώρα στους180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.Καλή επιτυχία !!!
Συνταγή από τον φίλο σεφ .Χριστιανός Γιώργος

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ