Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Μπριζόλες σκέτο λουκούμι !!!




 Ενας πολύ απλός τρόπος για να ψήσετε μπριζόλες και να λιώνουν σαν λουκουμάκι !!!

Υλικά
Μπριζόλες χοιρινές προτιμήστε λαιμού αν θέλετε καλύτερα
αλάτι
ρίγανη
ελαιόλαδο
Νάυλον σακουλάκι



 Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά  μπριζόλες .
Σε μία επιφάνεια ή σχάρα νεροχύτη τις τοποθετούμε και  ραντίζουμε με λάδι αλάτι και ρίγανη
και από τις δύο πλευρές και με το χέρι τρίβουμε να καλύψουμε όλη την μπριζόλα

 Τις τοποθετούμε μεσα στο νάυλον σακουλάκι και τις αφήνουμε όσο πιο πολλές ώρες μπορούμε ---εγώ από το βράδυ --



 Ζεσταίνουμε το τηγάνι γκρίλ πολύ καλά να κάψει ,τις βάζουμε μέσα και τις αφήνουμε μέχρι να δούμε ότι αν τις σηκώσουμε με το πηρούνι ξεκολλάνε άνετα .
Τότε γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά και κάνουμε το ίδιο .
Μετά χαμηλώνουμε την θερμοκρασία σκεπάζουμε με ένα καπάκι το τηγάνι και αφήνουμε να ψηθούν περίπου 20 λεπτά από την μία και 20 από την άλλη πλευρά.


Λίγο πριν το τέλος δυναμώνουμε την θερμοκρασία να πάρουν χρώμα ωραίο γυρνώντας τακτικά σε όλη την διάκεια ψησίματος πότε από την μία και πότε από την άλλη πλευρά
Σερβίρουμε με πατάτες ροδελίτσες τηγανιτές ή σκέτες με σαλάτα ή ότι άλλο μας αρέσει .
Καλή όρεξη είνα πολύ μαλακές λιώνουν στο στόμα !!!!
Μεγάλο ρόλο επιτυχίας και το μαντεμένιο γκριλ τηγάνι γεύση σαν στα κάρβουνα !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ