Αφράτο ψωμάκι μου που μας έγινε πλέον συνήθεια και δεν μπορούμε χωρίς αυτό 🍞
ΥΛΙΚΑ
Ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό
70γρ βούτυρο
ένα αυγό
ένα φακελάκι μαγιά
τρία κουταλάκια ζάχαρη
ένα κουταλάκι αλάτι
αλεύρι όσο πάρει (περίπου μισό κιλό ίσως και λιγότερο).
Ρίχνουμε σταδιακά και εναλλάξ νερό και αλεύρι μέχρι να τελειώσει το νερό μας και η ζύμη να είναι μαλακή και να κολλάει ελαφρώς στα χέρια. Αφήνουμε να φουσκώσει πλαθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί αφήνουμε πάλι να διπλασιαστει σε όγκο αλειφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. Γίνεται πολύ νόστιμο και πάρα πολύ αφράτο ψωμάκι!!!!!
Από Eva Triantafilidou
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ