Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2016

Μπριζόλες στο τηγάνι !!!

Μερίδες 4
Υλικά

4 μπριζόλες λαιμού χοιρινού, ή όσες χρειαζόσαστε ανάλογα με τα άτομα
4 κουτ. γλυκού βούτυρο, ή λάδι
αλάτι πιπέρι
 ρίγανη
½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
1 κουτ.σούπας μουστάρδα
 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι περίπου μπαλσάμικο
1 κουταλιά σούπας μέλι
χυμό από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 Βάλτε στη φωτιά να κάψει ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι.
 Μόλις ζεσταθεί και αρχίζει να καπνίζει, ακουμπήστε τις μπριζόλες.
Γυρίστε τις και ξαναγυρίστε τις, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, σαν να είναι έτοιμες.
Προσθέστε το βούτυρο ή το λάδι 
Μαγειρεύεις για 3-4 λεπτά και τις γυρνάς και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνεις το σκόρδο, αφήνεις για 2 λεπτά ακόμα και ρίχνεις το κρασί και το μπαλσάμικο.
Χαμηλώνεις τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και προσθέτεις το μέλι, το θυμάρι, τη ρίγανη το χυμό πορτοκάλι  το λεμόνι και τη μουστάρδα και ανακατεύεις καλά, γυρνώντας τις μπριζόλες ανά χρονικά διαστήματα.
 Μαγειρεύεις για ακόμα 14-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσει καλά η σάλτσα.
Βάλτε τις σε πιατέλα και περιχύστε τις με τη σαλτσούλα τους.Τέλειες !!!!Σερβίρετε με πουρέ ή με χόρτα .η με ρύζι η με πατάτες τηγανιτές ή και σκέτες με σαλάτα !!!
Χρησιμοποιώ το μαντεμένιο γκριλ τηγάνι για να σχηματίσουν αυτές τις γραμμές !
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ