1 ψωμί του τοστ
10 τεμάχια φράουλες ψιλοκομμένες και λεπτές
1 μικρή Μερέντα
λίγο καλό βούτυρο χρησιμοποίησα αγελαδινό γάλακτος για έξτρα γεύση
ζάχαρη άχνη .
2 αυγά
1 κούπα γάλα
Με τον πλάστη τα πατάμε ένα ένα σαν να τα πλάθουμε και μετά τα αλείφουμε με την Μερέντα .
Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά και πολύ λεπτά κομματάκια για να σταθούν μέσα στα ρολάκια
Βάζουμε μόνο στην μία άκρη μία σειρά με φράουλες και τυλίγουμε πολύ εύκολα σε ρολάκια σφιχτά
Τα ετοιμάζουμε όλα.
Σε ένα μπολ σπάμε τα 2 αυγά ρίχνουμε και το γάλα και τα χτυπάμε καλά.
Βάζουμε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο στο τηγάνι και ανοίγουμε θερμοκρασία να ζεσταθεί όχι να κάψει γιατί αρπάζουν εύκολα λόγω του αυγού
Τα βουτάμε στο πολύ γρήγορο μέσα στο μείγμα αγών -γάλα και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό
Τα τοποθετούμε στο ζεστό προς καυτό τηγάνι και αφού περάσουν 3με 4 λεπτά με την βοήθεια 2 πιρουνιών τα γυρνάμε κι από την επάνω πλευρά .
Θα τα δείτε να χρυσαφίσουν από παντού γύρω γύρω
Τα βάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη καλά από πάνω τα τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν καιιιιι μετά δαγκωνιά και απόλαυση !!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ