Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού !!!


Υπάρχουν 2 τρόποι για να το φτιάξετε ο πρώτος είναι στον φούρνο κι ο δεύτερος  ο κλασικός τρόπος όποιον και να επιλέξετε καλή επιτυχία που θα έχετε σίγουρα !!!

Τρόπος πρώτος στον φούρνο

Υλικά
    4 πορτοκάλια
    1 κιλό ζάχαρη
    1 βανίλια
    λίγο κονιάκ
    2 καρότα
    χυμός 1 πορτοκαλιού
    χυμός 1 λεμονιού


Τι κάνουμε
    Πλένομε και ξύνομε λίγο την φλούδα από τά πορτοκάλια. Τα βάζουμε να βράσουν 3 με 4 φορές αλλάζοντας το νερό για να ξεπικρίσουν.
    Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να μπορούμε να τα κόψουμε σε φέτες. Βάζουμε τις φέτες πορτοκαλιού την μία δίπλα στην άλλη σε πυρέξ ή ταψάκι.
    Από πάνω βάζουμε την ζάχαρη με την βανίλια το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και το κονιάκ. Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και το βάζουμε στο φούρνο για μία ώρα στούς 180 βαθμούς.

Τρόπος δεύτερος στην κατσαρόλα
 Υλικά  
    8 μεγάλα χοντρόφλουδα πορτοκάλια
    2 κιλά ζάχαρη
    4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση
 Ξύνετε εξωτερικά τα πορτοκάλια και τα βάζετε σε κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει.
Τα βάζετε στη φωτιά και τα βράζετε για 30 λεπτά.
Τα βγάζετε και αλλάζετε το νερό 3-4 φορές σε διάρκεια 2,5-3 ωρών.
Όταν πετάξετε και το τελευταίο νερό, κόβετε τα πορτοκάλια σε 6-8 κομμάτια ή
στην μέση
Βράζετε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά και το ξαφρίζετε.
Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τα πορτοκάλια και βράζετε για 30 λεπτά ακόμα.
Τα αφήνετε έως την επόμενη μέρα και τα ξαναβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Τα συγκεκριμένα στην φωτογραφία είναι στο φούρνο !! Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ