Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Κοτόπουλο σουφλέ με μανιτάρια, μπέικον & τυριά!!!




Μια εύκολη συνταγή για ένα νοστιμότατο φαγητό. Σουφλέ με κοτόπουλο,μανιτάρια μπέικον και τυριά, για εσάς την οικογένειά σας.

Υλικά
•3 μπούτια κοτόπουλου (κατά προτίμηση συσκευασμένα) χωρίς το κόκκαλο
•200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
•350 ml κρέμα γάλακτος
•500 γραμ. τυριά τριμμένα [γκούντα, γραβιέρα, κασέρι τσένταρ, κ.λ.π.]
•1 αυγό
•2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
•5 φέτες μπέικον κομμένες σε κύβους
•1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
•αλάτι- πιπέρι
•8-10 φέτες τυρί του τοστ

Εκτέλεση
1.Βράζουμε το κοτόπουλο, σε αλατισμένο νερό, το αφήνουμε να στραγγίσει και το κόβουμε μικρά κομματάκια. Κρατάμε το ζωμό στη κατάψυξη για άλλο φαγητό.

2.Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και το μπέικον και σοτάρουμε για 2 λ. ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κοτόπουλο τη κρέμα γάλακτος μαζί με το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 1/2 λ και κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.

3.Σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ [25 Χ 35 εκ. περίπου] βάζουμε και το μείγμα, το ισιώνουμε και στρώνουμε από πάνω τις φέτες τυρί του τοστ.

4.Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο να μη καεί το τυρί. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα, στην κάτω σκάλα του φούρνου. Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε από το φούρνο το φαγητό, το ξεσκεπάζουμε για να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς το τυρί.
http://www.filenades.gr