Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Τυροπιτάκια παραδοσιακά !!!


Και δεν σταματάς στο  ένα με τίποτα !!! Παραδοσιακά Μακεδονίας !!

Υλικά

    450 ml λευκό κρασί
    450 ml ηλιέλαιο
    15 γρ. αλάτι
    45 γρ. ζάχαρη
    10 γρ. μαγιά
    1 κ. 100 γρ. αλέυρι μαλακό
    ½ κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
    νερό (όσο πάρει)


    Γέμιση
    250 γρ. φέτα
    125 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
    2 αβγά
    λίγο πιπέρι
    λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
    λίγο σουσάμι



Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη γαβάθα, ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το λάδι, το κρασί, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το μπέικιν πάουντερ Ρίχνουμε και τα δυο αβγά, τα τυριά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Με το χέρι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνουν μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι.



Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για καμιά ώρα και μετά το χωρίζουμε σε μπαλίτσες. Αν βιαζόμαστε πιέζουμε την κάθε μία να γίνει ένα στρογγυλό φύλλο με μισό πόντο πάχος ή με τον πλάστη ανοίγουμε  κόβουμε σε τετράγωνο κομμάτι βάζουμε στην μέση γέμιση   διπλώνουμε το φύλλο πασπαλίζουμε με σουσάμι και και φουρνίζουμε για 20 λεπτά στους 170°C.Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Από την καλη φίλη μου η συνταγή  Meri Peristeri 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ