Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο !!!

Φαγητό που θα ευχαριστηθεί ολη η οικογένεια !!! 

Υλικά συνταγής

    1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
    4-5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο σε νερό ή γάλα
    1 αυγό
    1 ντομάτα τριμμένη
    1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
μαϊντανό ψιλοκομμένο 5-6 κλωνιά
2 κουτ,σούπας μηλόξυδο
Κι ένα μυστικό που τα κάνει πολύ ωραία  1 κουταλιά σούπας Μπέικιν πάουντερ
    αλάτι
    πιπέρι
    1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1 ποτήρι νερό
    6 πατάτες
χυμό από 2 λεμόνια
1 μεγάλη κουταλιά σούπας  μουστάρδα


Εκτέλεση συνταγής

    Στραγγίζετε το ψωμί καλά, στύβοντας το με τα χέρια σας. Ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί και το κρεμμύδι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτετε τα αυγά, τη ντομάτα, το μαϊντανό, το σκόρδο προαιρετικά, τη ρίγανη το μπέικιν το μηλόξυδο το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνετε για 10' και κατά τη διάρκεια του ζυμώματος βρέχεται ελαφρά τα χέρια σας. Αφήνετε το μείγμα του κιμά για 30' στο ψυγείο.

    Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες και τις αραδιάζεται σε ταψί.  και περιχύνετε με το λάδι και το νερό στο οποίο έχετε αραιώσει την μουστάρδα προσθέστε και το λεμόνι αλάτι πιπέρι ανακατέψτε καλά τοποθετείστε και τα μπιφτέκια . Ψήνετε στους 200° C για 60' μέχρι να ροδίσουν. Καλή όρεξη !!!
Απο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ