Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Μπιφτέκια !!!

Υγιεινό και χορταστικό ,ένα από τα αγαπημένα των παιδιών και όχι μόνο !!!


Υλικά
1/2 κιλό κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 αβγό
ψίχα από 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
αλάτι-πιπέρι
λίγη ρίγανη 
1/ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό {προαιρετικά}
1 κοφτή κουταλιά μπέικιν πάουντερ {τα αφρατεύει }
2 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
3 κουταλιές σούπας νερό
ελαιόλαδο

Τί κάνουμε
Μουλιάζετε το ψωμί μέσα σε νερό και το στύβετε πολύ καλά.
Καθαρίζετε και ψιλοτρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη.
Ρίχνετε τον κιμά σε μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι,το αβγό,το ψωμί,την ρίγανη,λίγο λάδι,το μηλόξυδο,τον μαιντανό άν βάλετε ,το μπέικιν τις 3 κουταλιές νερό.
Ζυμώνετε μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά και πλάθεται τα μπιφτέκια στρογγυλά και κάπως πλατσουκωτά ή σε όποιο σχήμα θέλετε.
Τοποθετήστε τα μπιφτέκια σε σχάρα ,και τα ψήνετε στο γκριλ της κουζίνας σας ή στα κάρβουνα ή όπως εγώ και γίνονται τέλεια στο μαντεμένιο τηγάνι γκριλ .  Σερβίρουμε με ντιπ γιαουρτιού  ψητές πιτούλες από σουβλάκι που τις ψήνουμε στο ιδιο τηγάνι ή στην σχάρα  και πατάτες τηγανητές !! Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Τηγάνι μαντεμένιο γκριλ



* Ζυμώστε περισσότερη ποσότητα κιμά και φυλάξτε το στην κατάψυξη σε σακουλάκια τροφίμων .Ετσι θα εχετε πάντα μία εύκολη λύση κάθε φορά που θέλετε να ετοιμάσετε κάτι γρήγορο.
Να τα βγάζετε 2 ώρες πριν τα μαγειρέψετε .