Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Προζύμι & ο εύκολος τρόπος που το ετοιμάζουμε !!!


 Οταν ζυμώνουμε ζυμάρι με προζύμι δίνει εκτός απο πολύ ωραία γεύση ωραία μυρωδιά ,κάτι που δεν το δίνει το ψωμί με σκέτη μαγιά !!

Eκτέλεση

Ζυμώνουμε ½ ποτήρι άσπρο σκληρό αλεύρι με χλιαρό νερό και φτιάχνουμε ένα μικρό ελαστικό ζυμαράκι. 
Το βάζουμε  σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε  με μια καθαρή πετσέτα. 
Την επόμενη μέρα προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι και λίγο νερό και ξαναζυμώνουμε  το ζυμαράκι. 
Επαναλαμβάνετε το ίδιο πράγμα επί 3 μέρες. 
Μόλις φουσκώσει και δούμε να αρχίσει να κάνει  τρυπίτσες, τότε  το προζύμι είναι έτοιμο.
Σημείωση 
 Αν δεν βγάζει φουσκάλες  τότε του δίνουμε   περισσότερο χρόνο
 Εαν ζυμώσετε ψωμί κρατάτε απο τη ζύμη ένα κομμάτι και το αφήνετε για 24 ώρες μέσα σε  ζελατίνα και μετά στο ψυγείο. Για να μην ξαναεπαναλάβουμε πάλι όλη τη διαδικασία.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ