Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

Σπανάκι σουφλέ !!!


 Υλικά
1 κιλό σπανάκι
2 κουταλιές βούτυρο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
αλάτι -πιπέρι

 Μπεσαμέλ
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 κουταλιές αλεύρι
2+1/2 ποτήρια γάλα  φρέσκο
1  κρόκο αυγού
λίγο μοσχοκάρυδο
200 γραμ κίτρινα τυριά  της αρεσκείας μας


Τι κάνουμε
Καθαρίζουμε το σπανάκι το πλένουμε και το κόβουμε.
Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα χωρίς να προσθέσουμε νερό για να μαλακώσει και να βγάλει τα υγρά του.
Το ρίχνουμε σε σουρωτήρι και το πατάμε πολύ καλά να φύγουν τα ζουμιά όλα.
Σε τηγάνι βαζουμε 2 κουταλιές βούτυρο προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και το σπανάκι με το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά.Το αφήνουμε στην άκρη .



Κρέμα τύπου μπεσαμέλ
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας το γάλα  μέχρι να πήξει .
Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύοντας  συνάχεια  προσθέτουμε τον κροκο και λίγο μοσχοκάρυδο .
Προσθέτουμε και τα κίτρινα τυριά μέσα στην κρέμα ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ρίχνουμε το σπανάκι προσθέτουμε και την κρέμα τα ανακατεύουμε όλα μαζί τα στρώνουμε μετά ομοιόμορφα  και ψήνουμε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα περίπου 35 με 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο .Καλή επιτυχία !!!
Από Eva Triantafilidou