Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Σαρδέλες στην λαδόκολλα !!!

Σαρδέλα-- ένα πιάτο που μαγειρεύεται εύκολα και κάνει πολύ καλό σε πολλά !!


Υλικά:

1 κιλό σαρδέλες
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες πολύ
ρίγανη
μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι
χυμό 2 λεμονιών

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σαρδέλες.
Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψάκι .
Τις τοποθετούμε την μία δίπλα στην άλλη .
Αλατίζουμε ελαφρώς τις σαρδέλες.
Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά ,λάδι σκόρδο ψιλοκομμένο,πιπεριά ψιλοκομμένη,ρίγανη,μαιντανό,λεμόνι και αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τις σαρδέλες φροντίζοντας να πάει παντού.
Κλείνουμε την λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνι 25 με 30 λεπτά στους 200 βαθμούς,
Ανοίγουμε με προσοχή την λαδόκολλα και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά .
Σερβίρουμε και καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ