Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Πατατοκεφτέδες στο πι & φι !!!



- Τέλειοι ως μεζές αλλά και ως κύριο φαγητό.

Υλικά


    1 κιλό πατάτες
    2 αυγά
    400 γραμ. γραβιέρα τριμμένη (ή οποιοδήποτε άλλο αλμυρό τυρί)
    2 κρεμμύδια τριμμένα
    7 φιλαράκια μαϊντανό
    2 κουτ. σούπας δυόσμο
    αλάτι
    πιπέρι
    αλεύρι όσο χρειαστεί (περίπου 1 κιλό)
    λάδι για το τηγάνισμα



Βράζουμε τις πατάτες και τις διαλύουμε με ένα πιρούνι, όπως ακριβώς στον πουρέ. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή τα αυγά, τη γραβιέρα, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, τόσο όσο να γίνει μία ζύμη που να πλάθεται. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Τους γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές και προσέχουμε να μην μας αρπάξουν. Μόλις ροδίσουν τους βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί, έτσι ώστε να απορροφηθεί το περιττό λάδι.




ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΑΣ
Αν δεν βάλετε την σωστή ποσότητα αλεύρι, οι πατατοκεφτέδες κατά το τηγάνισμα σκορπίζουν. Τηγανίστε έναν και τσεκάρετε. Η σωστή ποσότητα αλευριού είναι το μυστικό για την επιτυχία τους. Θέλουμε να είναι κάπως σφιχτοί.

Γίνονται πραγματικά φανταστικοί!!