Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Κοτόπουλο με πικάντικο άρωμα εσπεριδοειδών !!!




Ένα πιάτο με ένα υπέροχο άρωμα εσπεριδοειδών με συνδυασμό μπαχαρικών και φανταστική μελωμένη σάλτσα που σίγουρα θα απολαύσετε όλοι !!!

Υλικά συνταγής  μερίδες 4

4 μπουτάκια κοτόπουλο
χυμό από 2 πορτοκάλια ζουμερά
χυμό από 1 ζουμερό μανταρίνη
3 κουταλιές σούπας μέλι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 κοφτό κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
1/2 κουταλάκι κοφτό γλυκού τζίντζερ
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο 
αλάτι πιπέρι
1 κούπα  τσαγιού ζωμό από 1 κύβο κότας κνορ
 πορτοκάλι κομμένο σε λεπτές φέτες
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα
προαιρετικά λίγες πατάτες 


Τι κάνουμε
Σε μπολάκι βάζουμε πρώτα όλα τα υγρά υλικά -λάδι -μέλι-πορτοκάλι-μανταρίνι και ανακατεύουμε .
Αμέσως μετά προσθέτουμε ολα τα υπόλοιπα μπαχαρικά και αλατοπίπερο  και ξαναανακατεύουμε καλά.




Βάζουμε τα μπουτάκια από το κοτόπουλο στο ταψάκι που θα το ψήσουμε και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα μπαχαρικών πορτοκαλιού μέλι μανταρίνι.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο καλύπτοντας με μεμβράνη  ή αλουμινόχαρτο το ταψάκι για 30 λεπτά αν βιαζόμαστε  -όσο πιο πολύ μαρινάρεται τόσο πιο καλά- 15 λεπτά από την μία πλευρά και άλλα 15 λεπτά γυρνάμε από την άλλη πλευρά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .


Βγάζουμε από το ψυγείο το ταψάκι ξεσκεπάζομαι και τοποθετούμε πάνω από κάθε μπουτάκι ι φέτα πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε στο ταψί και τον ζωμό τον οποίο έχουμε ετοιμάσει διαλύοντας τον κύβο σε χλιαρό προς ζεστό νερό .Σκεπάζουμε  το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.



Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο γυρίζουμε τα μπουτάκια κι από την άλλη πλευρά.Βγάζουμε το ταψάκι   από το φούρνο, τοποθετούμε  τα κομμάτια κοτόπουλου, μαζί με την μοναδικά υπέροχη μελωμένη  σάλτσα τους σε πιατέλα σερβιρίσματος, τα πασπαλίζουμε  με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό  και σερβίρουμε.Καλή όρεξη !!!


*Αν θέλουμε μέσα στο ζουμάκι πριν το βάλουμε στο φούρνο προσθέτουμε και λίγες πατάτες κομμένες κυδωνάτες τις τοποθετούμε δίπλα από τα μπουτάκια και τα περιλούζομαι με το ζουμάκι σάλτσα  .Η συνταγή είναι για σκέτο αλλά κατόπιν δοκιμής μου έγιναν και οι πατάτες πολύ ωραίες !!!
Το σερβίρουμε με ότι μας αρέσει.!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ