Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Τυροπιτάκια αφράτα τηγανιού Θεικά !!!


 Δεν ρούφηξαν ΚΑΘΟΛΟΥ λάδι από το τηγάνισμα και ειλικρινά είναι θεϊκά!!!!!!!!!

Υλικά:

    3 αυγά ολόκληρα
    250 γρ. φέτα
    250 γρ. γιαούρτη
    λίγο νερό για να αραιώσουμε το μείγμα
    αλάτι για τη γεύση
    10γρ. baking powder
    1 πρέζα πιπεράκι αν θέλουμε
    Αλεύρι άσπρο όσο πάρει μέχρι να βγει ένας πηχτός χυλός, να μην τρέχει δηλαδή εύκολα από το κουτάλι με το οποίο θα τον παίρνουμε.



Εκτέλεση:

    Χτυπάμε τα αυγά
    Προσθέτουμε τη γιαούρτη και ξαναχτυπάμε
    Προσθέτουμε το αλάτι και το νερό και ξαναχτυπάμε (με το χέρι)
    Προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι στο οποίο ανακατέψαμε το baking powder μέχρι να γίνει πηχτός χυλός
    Τέλος προσθέτουμε το τυρί φέτα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
    Βάζουμε λάδι στο τηγάνι σε μεσαία προς δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε την πρώτη παρτίδα ένα ένα με το κουτάλι.



    Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια για να μη τα καίμε πριν γίνουν και τηγανίζουμε και τα υπόλοιπα.
    Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για το περίσσιο λάδι.

Συνταγή από την φίλη Η Απόλαυση Της Βρώσης - Ας Μαγειρέψουμε