Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Κανταΐφάκια πανεύκολα & γρήγορα !!!


Από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά !!!

 Υλικά

    500γρ. κανταΐφι
    200γρ. βούτυρο λιωμένο γάλακτος

Για τη γέμιση

    300 γρ. καρύδια
    1 κουτ. γλυκού κανέλα
    3 κουτ. σούπας ζάχαρη
    4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη

Για το σιρόπι

    4 φλιτζάνια νερό
    4 φλιτζάνια ζάχαρη
    1 ξύλο κανέλας
    ½ λεμόνι φλούδα και χυμό



Εκτέλεση

Αλέθεται στο μούλτι- όχι να λιώσουν -τα καρύδια και τα ανακατεύετε με τη φρυγανιά, τη ζάχαρη και την κανέλα
Αφρατεύετε το κανταΐφι τρίβοντάς το και ξάνοντας το.
Αλείφεται με βούτυρο ένα ταψάκι διαστάσεων 30 Χ 35εκ. περίπου.
Περιχύνετε με το μισό βούτυρο το ξασμένο κανταΐφι και  το τρίβετε ελαφρά, να πάει παντού
Παίρνετε μικρές ποσότητες από κανταΐφι, να σκεπάζει τη χούφτα σας, τοποθετείτε στο κέντρο από μια κουταλιά γέμιση,γυρνάτε τα πλαϊνά πάνω από τη γέμιση και το τυλίγεται ρολό, έτσι ώστε να την κλειστεί  μέσα.
Τοποθετείτε τα ρολάκια του κανταϊφιού το ένα δίπλα στο άλλο και περιχύνετε όλο το ταψί με το υπόλοιπο βούτυρο αφού το ξαναζεσταίνεται να είναι καυτό.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και μόλις κάψει και σβήσει το λαμπάκι κατεβάζετε στους 150 βαθμούς την θερμοκρασία και ψήνετε πάνω από μία ώρα ,θέλουμε να ψηθούν αργά κι όχι να αρπάξουν και να μείνουν μέσα άψητα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά .
Στο τέλος προσθέτουμε και τον χυμό από το λεμόνι και αφήνουμε μόνο μία ακόμη βράσει και αποσύρουμε από την φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και σιροπιάζομαι τα κανταΐφια με ένα κουτάλι ομοιόμορφα σε 3 λεπτά από την στιγμή που θα βγουν από τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσουν και να ρουφήξουν το σιρόπι τους.
Αν σας αρέσει η γεύση του γαρύφαλλο μπορείτε να προσθέσετε 7 γαρυφαλλάκια μέσα στο σιρόπι την ώρα που βράζει και μετά να τα αφαιρέσετε
Επίσης κατά το ψήσιμο ανάμεσα στα κανταΐφια βάζουμε από μισό καρύδι προαιρετικά.
Βγάζει η δόση 30 κομμάτια περίπου .Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ