Υλικά μερίδες 3 με 4
6 αυγά
3 πατάτες μέτριες κομμένες σε κυβάκια
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα καρεδάκια
λίγο κουρκουμά
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
5 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ ή φρέσκο
Τι κάνουμε
Βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια σε κατσαρολίτσα και τις σκεπάζουμε με νερό .
Τις βράζουμε για 10 λεπτά και τις στραγγίζουμε .
Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι να καλύψει την επιφάνεια και ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε καρέ και σοτάρουμε 3 λεπτά.
Προσθέτουμε και τις στραγγισμένες πατάτες το αλατοπίπερο και λίγο κουρκουμά και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα κρεμμύδια και πατάτες περίπου 10 λεπτά.
Τα ρίχνουμε επάνω από τις πατάτες κρεμμύδια και κουνάμε το τηγάνι να πάει το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του.
Περιμένουμε λίγο ανασηκώνοντας την άκρη μην μας αρπάξει [εδώ λίγο μου άρπαξε ελάχιστα γι αυτό προσοχή] και με ένα μεγαλύτερο πιάτο το εφαρμόζουμε στην επιφάνεια του τηγανιού [να προεξέχει λίγο ] την αναποδογυρίζουμε προσεχτικά και την βάζουμε από την άψητη πλευρά στο τηγάνι ξανά να ψηθεί.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ