Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Γιουβετσάκι σε ατομικά πήλινα !!!

Πολύ νόστιμο φαγητό που αρέσει σε όλη την οικογένεια !!

Υλικά
500 γρ. κριθαράκι
πιπέρι-αλάτι
4 ώριμες τομάτες
1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια
12 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 1/2 κιλά μοσχάρι γάλακτος κομμένο σε κομμάτια



 Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε το σκόρδο και κατόπιν τις τομάτες τριμμένες
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό αλάτι πιπέρι και τον τοματοπολτό.
Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο με την ζάχαρη.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Μεταφέρουμε το κρέας μαζί με τη σάλτσα του από την κατσαρόλα σε ατομικά πήλινα σκεύη ή ένα μεγάλο  πήλινο σκεύος.
Προσθέτουμε τόσο ζεστό νερό ώστε να σκεπάζει το κρέας αρκετά.
Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι του και μόλις η σάλτσα κοχλάσει προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά.


Περίπου για κάθε ατομικό πήλινο βάζουμε 1 φλιτζάνι του καφέ γεμάτο κριθαράκι ,αν το βάλουμε σε μεγάλο πήλινο όλο --το κριθαράκι μαζί τα 00 γραμ-ανακατεύουμε .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς για 15 λεπτά ακριβώς από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει,---πρέπει να το βγάλουμε λίγο μελάτο γιατί πήζει ---προσέχοντας που και πού να έχει νερό το πήλινο μην μας στεγνώσει.Σερβίρουμε ζεστό με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Αν θέλουμε μπορούμε στα τελευταία 5 λεπτά ψησίματος να σκεπάσουμε με μπόλικο τυρί τριμμένο το κάθε πήλινο και να συνεχίσουμε το ψήσιμο να λιώσει από πάνω .Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ