Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Λαχανόπιτα με χυλό Παραδοσιακή !!!



Λαχανόπιττα με χυλό - Μία αυθεντική χωριάτικη πίτα με την συνταγή της από την Κοκκινοράχη Γορτυνίας! Παραδοσιακή,όπως την έφτιαχναν οι γιαγιάδες και οι μανάδες μας…Λαχανόπιτα στο χωριό εννοούμε όλα τα χορταρικά.
Υλικά

1 1/2 έως 2 kg άγρια χόρτα γλυκά, καυκαλίδες, λάπατα, σκατζίκια, αγριοσπάνακα, 
διάφορα μυρωδικά, δυόσμο, μαϊντανό, μάραθο, 
ένα κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο 
φρέσκα κρεμμυδάκια , 
ενάμιση κουτάλα λάδι, 
ένα αυγό προαιρετικά, 
αλάτι, 
πιπέρι 
μία χούφτα ρύζι γλασέ , 
800 γραμ. αλεύρι



Τί κάνουμε

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα
Κατόπιν τα ψιλοκόβουμε μέσα σε μία λεκάνη
Ρίχνουμε επάνω αλάτι  και αρχίζουμε και τα τρίβουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους
Τα στύβουμε λίγα- λίγα και στη συνέχεια προσθέτουμε πιπέρι, το κρεμμύδι ,τα μυρωδικά ,το ρύζι, το λάδι, μία χούφτα αλεύρι και τα ανακατεύουμε

Ετοιμάζουμε τον χυλό
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι, ένα αυγό προαιρετικά και νερό μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός
Ετοιμάζουμε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί και το λαδώνουμε
Ρίχνουμε τον μισό χυλό μέσα στο ταψί και μετά το μείγμα των χόρτων απαλά πάνω στον χυλό
Ύστερα ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό και καλύπτουμε τα χόρτα
Πάνω στο χείλος στάζουμε λίγο λάδι για τραγανό ψήσιμο
Τη λαχανόπιττα την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο περίπου μιάμιση ώρα


Ευχαριστώ πολύ την σελίδα
Χωριάτικες Σπιτικές Πίτες
 Συνταγή
Μαρίνα Διαμαντοπούλου Τρουπή