Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Τηγανίτες το κάτι άλλο !!!







Να τις φτιάξετε και θα ξετρελαθείτε όλοι μικροί μεγάλοι !!! Είναι πανεύκολες, αφράτες, αρωματικές, νόστιμες, σκέτη τρέλα !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΕΣ !!!

 Υλικά για πολλές τηγανίτες

1+1/2 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1+1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
4 αυγά
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή 3 βανίλιες μασουράκι σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
λάδι για το τηγάνισμα





 Τι κάνουμε
Σε λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι - το αλάτι -το μπέικιν - την βανίλια και τα ανακατεύουμε.
Χτυπάμε σε άλλο μπολάκι την ζάχαρη με τα αυγά με τον αυγοδάρτη να λιώσει η ζάχαρη.
Ρίχνουμε το μείγμα αυγών μέσα στο αλεύρι και ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε και το γάλα και με τον αυγοδάρτη ξαναανακατέβουμε καλά να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός .
Σε περίπτωση που είναι αραιός προσθέστε λίγο αλευράκι και ανακατεύουμε -θέλουμε χυλό που να στέκεται ελαφρώς όχι πολύ πηχτό αλλά ούτε αραιό.
Βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει καλά και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το χυλό




 Βάζουμε πολύ προσεκτικά την κάθε κουταλιά και μόλις έχουν ψηθεί από τη μία τις γυρίζουμε από την άλλη-κάθε φορά που τις βγάζουμε από το τηγάνι τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας .





Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μέλι και κανέλα ή με ζάχαρη και κανέλα !!
Δεν υπάρχει η νοστιμιά τους !!! Καλή επιτυχία και όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



* Σε κάθε τηγανιά εγώ άδειαζα το λάδι από το τηγάνι το σκούπιζα με χαρτί κουζίνας και ξανασυνέχιζα --επίσης θέλει προσοχή στο γύρισμα να πάρουν χρώμα από την μία πλευρά και μετά με προσοχή τις γυρνάμε -την θερμοκρασία την έβαλα δυνατή στην αρχή  π.χ στο 3 και μετά κατέβασα και συνέχισα στο 2 μην αρπάξουν -θέλουμε ένα χρυσαφί ομοιόμορφο χρώμα !