Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Τυρόπιτα με πανεύκολο χειροποίητο φύλλο σφολιάτας !!!


 
Τυρόπιτα με πανεύκολο χειροποίητο φύλλο σφολιάτας και γέμιση από σιμιγδαλόκρεμα με τυρί!!! Απλά συγκλονιστική !!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
500 ml νερό
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ ξύδι
4 κ.σ ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
500-700 γρ.τυρί φέτα χοντροτριμμένη
1 λίτρο γάλα
1 φλ.τσαγιού (150 γρ.)σιμιγδάλι ψιλό
150 γρ.μαργαρίνη η φυτίνη
πιπέρι
1 αυγό
1 κουτάκι (330 ml) σόδα αναψυκτικό
300 γρ.φυτίνη για το άλειμμα των φύλλων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ ρίχνω όλα τα υλικά για το ζυμαράκι μου ή αλλιώς το ζυμώνω στο χέρι μέχρι να έχω μια ζύμη ελαστική και εύπλαστη που να μην κολλάει.
Το σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω να ξεκουραστεί λιγάκι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω τη φυτίνη και το σιμιγδάλι και το καβουρντίζω 1-2 λεπτά.
Προσθέτω το γάλα και δένω σε κρέμα.Ρίχνω τη φέτα και μετά το αυγό.
Προσθέτω πιπέρι και ρίχνω αλάτι μόνο αν το τυρί δεν είναι αλμυρό.Την αφήνω στην άκρη.

Χωρίζω το ζυμάρι μου σε 16 μπαλάκια.Το κάθε μπαλάκι το ανοίγω σε δισκάκι με τον πλάστη διάμετρο περίπου 20 εκ.Φτιάχνω 2 ντάνες από 8 μπαλάκια την κάθε μία βάζοντας ανάμεσα μπόλικη φυτίνη.Στο τελευταίο δισκάκι πάνω πάνω δεν βάζω φυτίνη αλλά πασπαλίζω με αλεύρι.Τοποθετώ τις 2 ντάνες από ζυμαρένια δισκάκια σε αλευρωμένα πιάτα,τυλίγω με μεμβράνη και βάζω στην κατάψυξη για 1 ώρα.να παγώσει το φυτικό λίπος.
Βουτυρώνω το μεγάλο ταψί της κουζίνας και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγω τη μία ντάνα από ζυμαρενια δισκάκι σε ένα μεγάλο φύλλο να εξέχει απο το ταψί μου.Αδειάζω μέσα τη γέμιση και σκεπάζω με το άλλο φύλλο που θα ανοίξω.Γυρίζω το φύλλο που εξέχει σε κόθρο και χαράζω τη πίτα μου σε κομμάτια.
Περιχύνω με τη σόδα και ψήνω τη πίτα στους 180 για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου.Πρέπει να ψηθεί καλά καλά μέχρι μέσα να ροδοκοκκινίσει το φύλλο αλλά όχι σε πολύ δυνατό φούρνο. Καλή επιτυχία !!!!