Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Λαχμαντζούν Πολίτικα !!!

Θα τα φτιάχνετε συχνά γιατί αρέσουν πολύ !!!!

Για τις πίτες:
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλεύρι όσο πάρει να γίνει μια ζύμη μαλακή και αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια.
Όλα μαζί 
Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.



Για τον κιμά:
Ζυμώνουμε μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο η ανάμικτο μοσχάρι αρνί,με ένα κρεμμύδι ξερό που το έχουμε περάσει από το τηγάνι με δυο κουταλιές ελαιόλαδο να ξανθίσει λιγο,μισή πιπεριά πράσινη κέρατο,(αν θέλουμε βάζουμε και καυτερή πιπέριτσα)δυο κουταλιές πελτέ ντομάτας,δυο κουταλιές ελαιόλαδο,λίγο μαϊντανό,αλάτι,πιπέρι.


Τι κάνουμε
Αφού φουσκώσει η ζύμη μας κόβουμε 8 μπαλάκια και σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε πιτούλες. Τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί μοιράζουμε τον κιμά και τον απλώνουμε σε κάθε πίτα με ένα κουτάλι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε με μαϊντανό κρεμμύδι και ντομάτα όλα ψιλοκομμένα!

Από την φίλη μου Evi Triantafilidou -- Ζουζουνιες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ