Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Πεντανόστιμος ζωμός με κρεατάκι από γίδα !!!

 Πεντανόστιμη σούπα με κρεατάκι από γίδα.
Παραδοσιακό πιάτο για μερακλήδες,από  Πελοπόννησο.

Υλικά
1 κιλό κρέας από γίδα
3 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
4 πατάτες κομμένες σε κύβους
1/2 ματσάκι σέλινο
1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι
πιπέρι
χυμός από δύο λεμόνια

Τι κάνουμε
Πλένουμε πολύ καλά τη γίδα, την κόβουμε σε κομμάτια και τη βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να βράσει.
Μόλις αρχίσει να βράζει την ξαφρίζουμε.
Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 40 λεπτά, ξαφρίζοντας συνεχώς.
Κατόπιν, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το πλένουμε κάτω από τη βρύση.
Πλένουμε και την κατσαρόλα και την γεμίζουμε με φρέσκο νερό.
Ξαναβάζουμε το πλυμένο κρέας μέσα στην κατσαρόλα με το νερό να το σκεπάζει, και αλατίζουμε.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει για κάμποσες ώρες (περίπου 2 με 2 1/2) μέχρι να γίνει αρκετά μαλακό.
Ρίχνουμε τότε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο, το πιπέρι και τ' αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να μαγειρευτούν.
Πρέπει να προσέχουμε, ώστε στο τέλος να έχει μείνει στην κατσαρόλα αρκετό ζουμί για την σούπα.
Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό από την φωτιά, προσθέτουμε και τον χυμό των λεμονιών.
Σε βαθύ πιάτο βάζουμε ένα κομμάτι κρέας,συμπληρώνουμε με ζουμί και λαχανικά, και προσθέτουμε όσο άλλο λεμόνι και πιπέρι θέλουμε.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ