Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Καλαμάρια ψητά στο μαντέμι ή στα κάρβουνα!!!

 Ένας πεντανόστιμος μεζές

    Καλαμάρια μεγαλούτσικα
    λάδι
    Αλάτι

Για τη σάλτσα

    Λάδι
    Αλάτι, πιπέρι
    Ρίγανη
    λεμόνι



Οδηγίες

    Κάνουμε μια ψαλιδιά από τη μια πλευρά κάθετα στο καλαμάρι και το ανοίγουμε σαν βιβλίο.
    Κάνουμε στο εσωτερικό μέρος του καλαμαριού χαρακιές σε ρόμβους, όχι πολύ βαθιές, επιφανειακές.
    Ανάβουμε καλά το μαντέμι μας να κάψει ή την ψηστιέρα μας και λαδώνουμε τα καλαμάρια μας.
    Τα τοποθετούμε πρώτα να ψηθούν από την πλευρά που έχουμε χαράξει σε ρόμβους και αφού ψηθούν για λίγα λεπτά από εκεί, τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
    Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα αλατίζουμε. Περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.
    Σάλτσα: ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα καλαμάρια δε θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί γίνονται σκληρά και χάνουν τους χυμούς τους.