Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Κολοκυθόσουπα βελουτέ !!!

Κρεμώδης και με υπέροχη γεύση

Υλικά για 4-6 άτομα

Ένα κιλό κολοκύθα

Δύο καρότα

Ένα πράσο

Μία πατάτα

Ένα λίτρο ζωμός λαχανικών

100 ml κρέμα γάλακτος

Ξύσμα και χυμός από ένα πορτοκάλι

Λευκό κρασί

100 ml ελαιόλαδο

Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο

Κάρδαμο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε σε κύβους τα λαχανικά και τα τσιγαρίζετε στο λάδι.

 Σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι  και κάρδαμο καθώς και το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού. Ανακατεύετε και προσθέτετε τον ζωμό.

Σκεπάζετε με το καπάκι την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά.

Πολτοποιείτε τη σούπα και τη βάζετε να πάρει μια βράση.

Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και μόλις ξαναπάρει βράση, προσθέτετε το βούτυρο.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ