Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Χταπόδι λαδολέμονο !!!



Υλικά
    1  χταπόδι
    2 φύλλα δάφνης
    6 κόκκους μαύρο πιπέρι
    μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Για το λαδολέμονο

    παρθένο ελαιόλαδο
    χυμό από 2 λεμόνια
    λίγο νερό, ελάχιστο αλάτι

Για τη γαρνιτούρα

    ψιλοκομμένο μαϊντανό
    1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά )

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετούμε το χταπόδι μας, αφού το πλύνομε και το καθαρίσουμε. Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια προς χαμηλή. Προσθέτουμε τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού και το αφήνουμε να μαγειρευτεί αργά για να κατεβάσει τα υγρά του.

Ανά διαστήματα το αναποδογυρίζουμε και μόλις τα πλοκάμια του χωρίζουν, τότε είναι έτοιμο. Το αφήνουμε σε μια άκρη να κρυώσει και σε ένα μπολ το κόβουμε σε κομματάκια .

Ετοιμάζουμε το λαδολέμονο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν ένα. Περιχύνουμε το χταπόδι μας και γαρνίρομαι με τον μαϊντανό και το κρεμμύδι.