Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Μπισκότα με νιφάδες βρώμης, φυστικοβούτυρο και σταγόνες σοκολάτας.



Υλικά

    2-1/2 φλυτζάνια νιφάδες βρώμης (Quaker)
    1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1/2 φλυτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
    2 κ.γ. σόδα
    1/2 κ.γ. αλάτι
    1 φλυτζάνι βούτυρο/μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
    1 φλυτζάνι φυστικοβούτυρο
    3/4 φλυτζανιού μαύρη ζάχαρη
    3/4 φλυτζανιού λευκή ζάχαρη
    2 αυγά
    3/4 κ.γ. βανίλια υγρή
    1 φλυτζάνι σταγόνες λευκής και σοκολάτα γάλακτος


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Σ’ ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύεται τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι, την σόδα και το αλάτι.και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε την ζάχαρη με το βούτυρο και το φυστικοβούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά ένα, ένα και την βανίλια. Έπειτα προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και στο τέλος της σταγόνες σοκολάτας. Στρώνετε μία λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και ρίχνεται κουταλιές από το μείγμα με απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν. Τα ψήνεται για 13-15 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν σε σχάρα και τα τοποθετείτε σε ένα αεροστεγές δοχείο.