Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Ρολλά σφολιάτας με γέμιση. Θεικά !!!





 Φτιάξτε τα και θα τα ευχαριστηθούν όλοι !!!! Ετοιμο σε 10 λεπτάκια !!!
 Υλικά για 4-6 άτομα
Υλικά
    1 φύλλο σφολιάτας
    2 μεγάλα κόκκινα μήλα τριμμένα
    2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
    6 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
    1 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
    5 κουταλιές της σούπας σταφίδα σουλτανίνα
    3 1/2 κουταλιές της σούπας επιπλέον μαύρη  ζάχαρη για το φινίρισμα

Εκτέλεση

    Αν αγοράσετε ζύμη σφολιάτα κατεψυγμένη, την αφήνετε 2-3 ώρες εκτός ψυγείου για να μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε.
    Στο τρίφτη με τη χοντρή επιφάνεια τρίβετε τα μήλα και τα στύβετε πολύ καλά για να φύγει μεγάλο μέρος από το χυμό.





    Ανοίγετε προσεκτικά τη σφολιάτα και ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο.
    Το απλώνετε για να καλύψει όλη την επιφάνεια. Στη συνέχεια προσθέτετε τα μήλα και το απλώνετε καλά σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
    Ρίχνετε τηνμαύρη  ζάχαρη από πάνω καλύπτοντας τα τριμμένα μήλα και προσθέτετε και την κανέλα με τον ίδιο τρόπο.



    Βάζετε τις σταφίδες κατά μήκος του φύλλου από άκρη σε άκρη σε μία λωρίδα στο κέντρο του.
    Με μεγάλη προσοχή τυλίγετε τη σφολιάτα σε ρολό.
    Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ρολό σε 10 ίσα μέρη.




    Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (με αέρα 160 βαθμούς) να προθερμανθεί και τοποθετείτε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου.
    Σε ένα ταψί στρώνετε μια λαδόκολλα. Τοποθετείτε τα ρολά στην σειρά.
     Πασπαλίζετε με την επιπλέον μαύρη ζάχαρη και ψήνετε για 30 λεπτά.



Γλάσο
άχνη ζάχαρη όσο πάρει
1/2 κουπάκι του καφέ γάλα φρέσκο

Βάζουμε σε μπολ το γάλα και προσθέτουμε ανακατεύοντας την άχνη τόση ποσότητα ώστε να γίνει παχύρευστο  και με ένα κουτάλι ρίχνουμε όταν κρυωσουν επάνω από τις φωλίτσες σαν γραμμές !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ