Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Ρεβιθοκεφτέδες όνειρο !!!




 Aπίθανοι -φανταστικοί -τέλειοι !!! Δεν σταματάς να τρώς !! Ρεβίθια χωρίς να τα βράσουμε !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!

Υλικά
ρεβίθια 250 γραμ.
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα με το χέρι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
8 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
8 κλωνιά μαϊντανός ψιλοκομμένο
2 κουταλιές κοφτές σούπας δυόσμος -αν υπάρχει φρέσκος ακόμα καλύτερα 
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
αλάτι-πιπέρι
2 κουταλιές σούπας λάδι
1 ποτήρι νερού νερό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι



Τι κάνουμε
Από το βράδυ ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε όλη την νύχτα στο νερό να είναι σκεπασμένα η ποσότητα νερού.
Τα στραγγίζουμε το πρωί και τα βάζουμε στο μούλτι φέρνοντας δυό τρείς στροφές -αυτό το κάνουμε σε δύο δόσεις και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ .
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά όλα ψιλοκομμένα και με το χέρι κομμένο το κρεμμύδι δίνει άλλη γεύση .
Προσθέτουμε και το αλατοπίπερο το μπέικιν και 2 κουταλιές σούπας λάδι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.


 Αμέσως μετά προσθέτουμε το 1 ποτήρι νερό ανακατεύουμε και αρχίζουμε ανακατεύοντας το μείγμα να προσθέτουμε το αλεύρι -περίπου 2 φλυτζάνια τσαγιού-θέλουμε το μείγμα να στέκεται καλά επάνω στο κουτάλι να είναι πηχτό.


 Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι να ζεσταθεί και παίρνουμε κουταλιές και τηγανίζουμε πρώτα από την μία πλευρά να ψηθούν μετά από την άλλη πλευρά και τέλος τους ξαναγυρνάμε τηγανίζοντας δυό τρείς φορές ακόμα να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Οταν τους βγάζουμε από το τηγάνι τους ακουμπάμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας και από το λάδι για την δεύτερη τηγανιά βγάζουμε με ένα πιρούνι τα τυχόν καμμένα κι αν χρειαστεί προσθέτουμε και λάδι κάθε φορά -πρέπει το λάδι πάντα μέσα στο τηγάνι να είναι καθαρό χωρίς καμμένα για να βγούν ομοιόμορφοι .







Μετά τους βάζουμε σε πιατέλα και ... εξαφανίζονται !!! Πολύ ωραίοι κι ακόμα πιο ωραίοι ζεστοί !!! Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ