Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Φιλέτο κοτόπουλο με πατάτες φούρνου !!!

Ο απόλυτος γευστικός συνδυασμός !!!

Υλικά για 2-4 άτομα

- 4 φιλέτα κοτόπουλο

- 1 μεγάλο πορτοκάλι σε φέτες

- Χυμός από τρία πορτοκάλια

- Χυμός από μισό λεμόνι

- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

- 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

- Ελαιόλαδο

- Αλάτι

- Πιπέρι

- 1 κουτ σούπας μουστάρδα 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια σοτάρουμε τα φιλέτα.
Το αφήνουμε να ροδίσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Σβήνουμε με το χυμό των πορτοκαλιών και το λεμόνι και την μουστάρδα αραιωμένη σε λίγο νεράκι .
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μετά από 20 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις φέτες του πορτοκαλιού, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Γαρνίρουμε με ρύζι ή πατάτες  και είναι έτοιμο!!!


* Μπορείτε να το φτιάξετε και με ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες για πιο οικονομικό .

Πατάτες φούρνου
    7 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
    ελαιόλαδο - 3 κ.σ.
    ρίγανη - 1 κ.σ
    αλάτι - 1 κ.γ.
    λεμόνι - χυμός από 1
    λεμόνι - ξύσμα από 1
    σκόρδο - 2 σκελίδες
    μουστάρδα - 1 κ.σ.
    πιπέρι -

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί. Προσθέτουμε νερό ώστε οι πατάτες να καλύπτονται ίσα-ίσα. Ψήνουμε για 30-40 λεπτά.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας το φαγητό μας με ψιλοκομμένο μαιντανό .!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ