Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Κεκάκια Survivor !!!


Και γλυκάκι για το απογευματινό καφεδάκι !!! Κεκακια survivor !!!! Τα ονόμασα έτσι γιατί έχουν ινδοκάρυδο που πολύ μας αρέσει !! Δεν πρόλαβα να τα φτιάξω και...εξαφανίστηκαν !!!

 Υλικά
1 συσκευασία βιτάμ με έλαιο καρύδας  στα σούπερ θα το βρείτε
2 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
3 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
1 κούπα ινδοκάρυδο
1 φαρίν απ




Τι κάνουμε
Χτυπάμε το βιτάμ με την ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά αμέσως μετά προσθέτουμε τις βανίλιες το αλάτι την πορτοκαλάδα το ξύσμα το ινδοκάρυδο και τέλος την φαρίν απ.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κεκάκια και γεμίζουμε με το μείγμα.
Ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα .
Εμένα η φόρμα μου χωράει 12 κεκάκια -συνολικά βγαίνουν 30 κομμάτια .
Όταν κρυώσουν τα ξεφορμάρομαι και τα γαρνίρομαι με γλάσο .



Γλάσο


    2 κούπες ζάχαρη
    2 κουτ.σούπας. περίπου ζεστό νερό ή γάλα
    1 στικ βανίλια

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη, το νερό και τη βανίλια και, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, δουλεύετε το γλάσο έως ότου γίνει λείο. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη νερό ή γάλα για να γίνει σαν ρευστή κρέμα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βανίλια και το γάλα με ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού!


Συνταγή Vasiliki Salfaoura -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ