Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Κιμαδοπιτάκια ατομικά!!!


Όταν ξαφνικά σου χτυπάνε την πόρτα φίλοι και θέλουν κάτι αλμυρό....!!!

Υλικά

30 φύλλα κρούστας
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπέρια ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδου
αλάτι πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Βούτυρο για το άλειμμα των φυλλών
1 πιπέρια τσίλι προαιρετικά
Σουσάμι και παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα


Εκτέλεση!!
(Εγώ το έκανα στο γουόκ)
Βάζω το ελαιόλαδο και όλα τα υλικά μαζί για τον κιμά τα αφήνω σε χαμηλή φωτιά να βγάλει τα υγρά ο κιμάς και να μαραθεί το κρεμμύδι και η πιπεριά
Έπειτα ανεβάζω λίγο την φωτιά μου και τσιγαρίζω πολύ καλά τον κιμά.



Ανοίγω τα φύλλα και παίρνω 2 κάθε φορά αλείφω με βούτυρο πάνω κάτω βάζω την γέμιση και κλείνω όταν τα τυλίξω όλα τα περνάω με βούτυρο και επάνω και πασπαλιζω με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο!!!
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου!!

Cheery Misshief- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ