Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Κιμαδόπιτα !!!

Απλή και εύκολη πίτα πολύ ωραία σε γεύση με ωραίο τραγανό φύλλο!!!



Για την ζύμη
Αλεύρι κοσκινισμένο λίγο λιγότερο από κιλό, ρίχνω αλάτι λάδι ελάχιστο μηλοξιδο και σήμερα έβαλα πειραματικά 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι( βγήκε ωραιο το φύλλο)
Χωρίζω την ζύμη σε δυο και το καθένα σε 5 μπαλιτσες.
Ανοίγω μικρά φύλλα και βάζω το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντας με ελαιόλαδο και μινερβινη.



Εχω έτοιμη γέμιση με 2 κομμένα κρεμμύδια αχνιζω μαζί με τον κιμα περίπου 1 κιλό μοσχαρι και λίγο χοιρινό.
Μαϊντανό αλάτι πιπέρι, και λίγο αραιά μπεσαμέλ( μισή κούπα ) και λίγο τζίντζερ σκόνη.
Ανοίγω τα φυλλα  5  φύλλα συνολικά δηλ. 2 φύλλα κάτω την γέμιση και 2 φύλλα επάνω.
Την κόβω και την ψήνω σε αερα για μισή ώρα στους 150 β και μετά στους 180 περίπου άλλη μισή ώρα.Καλή επιτυχία !!!

*Μπεσαμέλ
Βάζω 2 κουταλιες βούτυρο σε κατσαρολίτσα -6 κουταλιες αλεύρι -τα δουλεύω με το σύρμα -αμέσως μετά φρέσκο γάλα λίγο λίγο όσο πάρει να γίνει πηχτή κρέμα -τέλος αλάτι και 1 κρόκο αυγού.





Λένα Βαλούκου,, "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ