Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Παγωτό καιμάκι με βύσσινο !!!

 Παγωτό με εξαιρετική γεύση και άρωμα !!!

 ΥΛΙΚΑ

2 Φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 Φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες
2 κουτάλες γλυκού σαλέπι
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλιά γλυκού μαστίχα

Για το σερβίρισμα
Βύσσινο γλυκό του κουταλιού!



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοπανίστε τη μαστίχα με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη να γίνει σκόνη
Διαλύετε το σαλέπι σε μισό φλιτζάνι κρύο γάλα,και χτυπάτε στο μίξερ άλλο μισό φλιτζάνι γάλα με το μείγμα της κοπανισμένης μαστίχας μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι και το βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε το γάλα με το σαλέπι το γάλα με την μαστίχα και την υπόλοιπη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά.
Αφήνετε τη κρέμα να βράσει για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλάει στην κατσαρόλα και να μην φουσκώσει.
Αποσύρετε την κρέμα από την φωτιά αδειάστε την κρέμα σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει πρίν την βάλετε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Αν έχετε παγωτομηχανή μεταφέρετε το μείγμα εκεί να παγώσει,Αν δεν έχετε απλά ριχνετε το μείγμα σε μεταλικό σκεύος και το βάζετε στην κατάψυξη σκεπασμένο.Καλή επιτυχία !!


Μετα απο δυο ωρες το βγαζετε απο την καταψυξη και το ανακατευετε με το πιρουνι για να μην πιασει παγο,επαναλαμβανετε την ιδια διαδικασια 2 φορες ακομα ωστε να γινει το παγωτο μας αφρατο..!!Αφηστε το παγωτο εκτος ψυγειου για λιγο να μαλακωσει πριν σερβιρετε..!!

Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ