Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

Λιαστές ντομάτες σπιτικές !!!

Για νοστιμιά στις σαλάτες και τις  σάλτσες μας !!!

Υλικά

Ντοματίνια Κρήτης

Ελαιόλαδο
Ξύδι
Σκόρδο
Κάπαρη
Βασιλικός..δεντρολίβανο..δάφνη
Αλάτι οχι πολύ, και πιπέρι



Πλένω τα ντοματίνια.
Τα κόβω στα 2 κ τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ.
Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, λιωμένες σκελίδες σκόρδου, βασιλικό κ ελάχιστο ελαιόλαδο.
Τα ανακατεύω με τα χέρια.
Τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με τα σπόρια να κοιτούν προς τα πάνω.


Ψήνω για περίπου 5 ώρες στους 120
Μετά τα βάζω σε αποστειρωμένα βάζα μαζί με βασιλικό, δαφνόφυλλα, σκελίδες σκόρδο, λίγο κάπαρη.
Τα σκεπάζω με ελαιόλαδο κ 1 κουταλιά γλυκού ξύδι.
Εγώ για σιγουριά τα φυλάσω στο ψυγείο.!!

Gogo Samiou- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ