Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Ψαρονέφρι με μπέικον με σάλτσα μουστάρδας & πουρές καρότου !!!

Αν θέλετε να ξεχωρίσετε για τις μαγειρικές σας ικανότητες δοκιμάστε το !!!

 ς

ΥΛΙΚΑ

1Ψαρονέφρι
12-15 φέτες Μπέικον
2 κουταλιές σούπας πικάντικη μουστάρδα
2κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουτ σούπας τριμμένο θυμάρι
125 γρ κρέμα γάλακτος..1 κουτ μεγάλο
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι,πιπέρι.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόψτε το ψαρονέφρι σε χοντρά κομμάτια πάχους 3-4 εκ
τα χτυπάτε ελαφρά να πλατύνουν και τα τυλίγεται το καθένα περιμετρικά με μια φέτα Μπέικον τα όποια στερεώνετε με οδοντογλυφίδα
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρεται το κρέας απ όλες τις πλευρές
σβήνετε με το κρασί προσθέτετε το θυμάρι το αλάτι το πιπέρι.

Μόλις εξατμιστεί όλο το κρασί ρίχνετε το λεμόνι ..τέλος την μουστάρδα που έχετε ανακατέψει μέσα στην κρέμα γάλακτος..αφήστε να πάρει μια καλή βράση η κρέμα και κατεβάστε το τηγάνι από την φωτιά .



ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ

3 μεγάλα καρότα
1 μέτρια πατάτα
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλιά σπασμένο κόλιανδρο
1/2 κουταλιά σπόρους κύμινο
αλάτι πιπέρι


Βράστε τα καρότα και την πατάτα...κόψτε κομματάκια και πολτοποιείτε στο μπλέντερ ...Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο ρίξτε τον κόλιανδρο και το κύμινο να τσιγαριστεί λιγάκι ρίξτε μέσα τον πουρέ και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο..προσθέστε την κρέμα γάλακτος κ το αλάτι..ανακατέψτε και σερβίρεται ζεστό!! Καλή όρεξη !!

Gogo Samiou -"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ