Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Κοτόπουλο με μουστάρδα νόστιμο και ελαφρύ !!!


Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι πιπέρι
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα αραιωμένη σε 1 ποτήρι νερό
2 καρότα χονδροκομμένα
2 λεμόνια το χυμό
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε ελαφρώς .
Προσθέτουμε και τα κομμάτια από το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας .
Προσθέτουμε και τα καρότα ,το αλατοπίπερο και την αραιωμένη μουστάρδα στο νερό.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τουλάχιστον για 50 λεπτά ,να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα του .
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο -λίγο νεράκι.
Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε και τον χυμό των λεμονιών κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σε 2-3 λεπτά το αποσύρομαι από την φωτιά .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ