Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

Πάστες σπιτικές με παντεσπάνι !!!

Απλό λαχταριστό γλυκάκι σε παστάκια  για όλες τις περιστάσεις !!!

 Υλικά
1-1|2 φλυντζανι τσαγιού αλεύρι.
3 κουταλιές σούπας κακάο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 βανίλια
μισό κουταλάκι του γλυκού ξύδι
5 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό!

Εκτέλεση
Δεν χρειάζεται μίξερ παίρνουμε ένα λαδωμένο ταψί ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κακάο ζάχαρη σόδα βανίλια!
Κάνουμε δυό λακκούβες στο μείγμα με το δάχτυλο μας!
Στην μια ρίχνουμε το σπορέλαιο στην άλλη το ξύδι!
Προσθέτουμε το νερό και τα ανακατεύουμε!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά!
Το αφήνουμε να κρυώσει!

Κρέμα
1 κιλό γάλα
3με 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 βανίλια
4 κουταλιές Βιτάμ
1  κρίκο αυγού:

Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη να.ζεσταθεί αφού προηγουμένως έχουμε βγάλει 1 φλιτζάνι τσαγιού που διυλίσαμε κορν φλάουρ με.αλεύρι!
Το.ρίχνουμε.στο γάλα και μόλις.πήξει κατεβάζουμε και ρίχνουμε Βιτάμ βανίλια!
Το αφήνουμε να κρυώσει!
Χτυπάμε και την Γκαρνί!

Συναρμολόγηση
Κόβουμε το παντεσπάνι και κάνουμε κομμάτια τετράγωνα παίρνουμε ένα πάτο από το καθένα βάζουμε την κρέμα και τοποθετούμε από πάνω άλλο έναν πάτο βάζουμε και γκαρνί και διάκοσμου με με κεράσι και φράουλες!

Tzeni Tsanaktsidou-
"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ