Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

Κέικ σοκολάτας ονειρεμένο !!!




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ 
2 κούπες ζάχαρη (400 γρ) ..
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ( όχι λιωμένο ) 225γρ.
2.5 κούπες αλεύρι (350 γρ)
3 μεγάλα αυγά..
1.5 κουταλάκι βανίλια( υγρή αληθινή βανίλια, όχι την ψεύτικη σκόνη )
1 κούπα ( 100 γρ) κακάο ..
2 κουταλάκια σόδα φαγητού σκονη,
1/2 κουταλάκι αλάτι
80 γρ μείγμα για chocolate pudding ( κρέμα σοκολάτας άνθος αραβόσιτου) ,
2.5 κούπες (500 γρ ) ξινόγαλα,, 100 γρ σταγόνες σοκολάτας



ΓΙΑ ΤΟ CHOCOLATE PUDDING
80 γρ νισεστές
150 γρ άχνη ζάχαρη
100 γρ σκόνη κακάο
150 γάλα σκόνη

ΓΛΑΣΣΟ
400 γρ άχνη ,, 80 γρ κακάο .. 100 γρ νερό ,,110 γρ βούτυρο ,,1 βανίλια ,,Πρέζα αλάτι,,
2-3 κουταλιές κρέμα γάλακτος ( εάν χρειαστεί )

ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΕΡΑ 165 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 50-60 ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ..



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ...
Χτυπάμε βούτυρο ζάχαρη για 20 λεπτά Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά σε μια λεκανιτσα . Ρίχνουμε με δώσεις τα στερεά υλικά στο μείγμα βούτυρο ζάχαρη αυγά και προσθέτουμε ξινόγαλα αλάτι με μια Μαρίζ ενσωματώσουμε τα μείγματα μέχρι να γίνει μια λεία.

ΚΡΕΜΑ.
Βάζουμε στη φόρμα βούτυρο και κακάο .
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε
50-60 λεπτά σε 165 βαθμούς
Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί

Η αποθέωση της σοκολάτας !!! Αφράτο ζουμερό Θεικό κέικ !!!
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Βράζουμε το νερό με το βούτυρο και κακάο. Μόλις βράσει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την άχνη, βανίλια αλάτι
Αν βγει πολύ πηχτό αραιώνουμε με την κρέμα γάλακτος
Κρύο κέικ / ζεστό ( όχι καυτό ) γλάσο. Ξεκινάμε από το κέντρο του κέικ. Γεμίζουμε την τρύπα ολόκληρη και αφήνουμε το υπόλοιπο τα τρέξει στα πλάγια
Για το γλάσο μπορεί να χρησιμοποιήσετε και  λευκή σοκολάτα.

George Chatzigiatroudakis‎ Συνταγή Marina Beleri Dhima "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ