Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Μακαρόν -Macarons!!!


Υλικά
235 γρ αλεύρι αμυγδάλου
350 γρ ζαχαρι άχνη
195 γρ ασπράδι αυγού ( περίπου 6 μεγάλα αυγά )
90 γρ ζαχαρι την οποία έχουμε περάσει στο μπλέντερ
μια βανιλια .

Eκτέλεση
Εκτέλεση Χτυπάμε στο μουλτη για 2-3 λεπτά το αλεύρι και τη ζαχαρι άχνη.
Το περνάμε από κόσκινο δυο φορές.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια με 1/4 κουταλιού κρεμόριο η αν δεν έχουμε 1/2 κουτ χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και όταν γίνει μαρέγκα προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και μόλις γίνει γυαλιστερή μαρέγκα κλείνουμε .
Προσθέτουμε το μείγμα αλεύρι ζάχαρη στην μαρέγκα σε τρεις δόσεις.
Με μια μαλακιά Μαρίζ διπλώνουμε τη ζύμη κυκλικά από κάτω πρός  τα πάνω μέχρι να ενσωματωθούν η μαρέγκα με το αλεύρι- ζάχαρη.
Αυτό δεν πρέπει να γίνε με περισσότερες από 15-20 κινήσεις .
Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να μοιάζει με πηχτή λάβα.
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ και δημιουργούμε μπαλίτσες των 3 εκατοστών σε χαρτί ψησίματος.
Η ζύμη θα αρχίσει να απλώνει και να παίρνει το σχήμα του μπισκότο- macaroon.
Αφήνουμε τα μπισκότα να στεγνώσουν για μια ώρα.
Πρέπει να τα πιάνουμε και να μην κολλάνε στα χέρια .
Ψήνουμε σε 150 βαθμούς για 12 λεπτά στη μεσαία σχάρα.
Αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα ξεκολλήσουμε.
Για την γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα ζαχαροπλαστικής, ganache λευκής σοκολάτας.
Τυρί κρέμα, μασκαρπόνε, μαρμελάδα η ότι άλλο θέλουμε
Εάν θέλουνε να δώσουμε χρώμα, χρησιμοποιούμε χρώμα ζαχαροπλαστικής το οποίο το βάζουμε στο αυγό όταν γίνει μαρέγκα και πριν ενσωματώσουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη
Ψήνουμε στους 150 ΒΑΘΜΟΥΣ για λεπτά ....12-13 ΛΕΠΤΑ.


George Chatzigiatroudakis-
Μαγειρικες Ανησυχιες